BÅDEOG

Åpningstider kafe: Mandag til fredag: 11-16

BÅDEOG er BÅDE et hus med mange rom OG en måte å tenke på. Velkommen!

All You Need is Love

Nina Charlotte Berget er kunstneren som presenterer høstens første utstilling her i kafeen på BÅDEOG. Vi er glade for å få vise fram bildene hennes, og samtidig få dele litt av det som er hennes historie - en påminning om at livet, og vi mennesker er nettopp BÅDEOG


«All You Need is Love…»


KJÆRLIGHET
Nina Charlotte Berget valgte kjærlighet som den røde tråden når utstillingen her på BÅDEOG skulle planlegges. Det å formidle kjærlighetens lindrende kraft og troen på at vi alle kan trøste noen, er en viktig drivkraft for henne. Hun mener vi ofte trenger lindring for travelheten og tvilen på om vi virkelig har en egenverdi. «Kunsten er noe som kan knytte oss sammen og trøste oss», sier Nina Charlotte
.

KONTEINERE
Født og oppvokst på Sandnes har Nina Charlotte et nært forhold til byen vår, og som kunstner ser hun ofte ting andre ikke legger merke til. Ta for eksempel boss, noe vi gjerne tenker det er altfor mye av i byen. Flere ganger har Nina Charlotte funnet ting i en konteiner, ting andre har kastet, og sett at dette kan bli noe fint, dette har et kunstverk gjemt i seg. «Det skal ikke alltid så mye til», sier kunstneren, og minner litt om Askeladden i eventyret, som roper «jeg fant, jeg fant!»

KLIMT
Som kunstner er hun opptatt av hvordan kombinasjoner av farger og former kan virke lindrende. Pasteller og gull er viktige komponenter, men også røyk- og sotede kvartsfarger. Den østerrikske kunstneren Gustav Klimt, med sin karakteristiske bruk av gull, har vært en viktig inspirasjonskilde.

KAMP
Nina Charlotte har levd et liv i kamp mot rus og avhengighet. Bak kontrastene i kunsten hennes ligger krevende livserfaringer i mange lag. Livet med rus startet alt som 13-åring, angsten har kommet seinere. Gjennom alt har kunsten vært en del av henne, og denne evnen til å se noe vakkert i ting andre ikke opplever som veldig fint eller viktig har alltid vært en følgesvenn. Det vanskelige og det vakre lever jo alltid side om side i livene våre.