BÅDEOG

Åpningstider kafe: Mandag til fredag: 11-16

BÅDEOG er BÅDE et hus med mange rom OG en måte å tenke på. Velkommen!

Mange kopper små.....

Du har kanskje sett de mange vakre, morsomme og uvanlige espressokoppene som setter sitt preg på Bådeog-kafeen for tiden? Den imponerende samlingen er en gave frå Kurt Walde, som gjennom en årrekke har fartet rundt omkring for å finne nye kopper til samlingen sin. Nå pryder den Bådeog-kafeen, og gir samtidig gjestene våre en ny måte å støtte «ta en, betal for to» −konseptet som hjelper folk til å få seg et rimelig måltid mat i kafeen.


Men koppene forteller om mer enn en mann med samlemani. Kurt Walde deler en historie om et liv som ikke alltid har gått på skinner. Som 24-åring ble han uføretrygdet, og etter hvert ble livet en kamp som handlet om avhengighet rus og en vanskelig hverdag. Etter flere år på kjøret, kom Kurt endelig hjem rusfri fra et vellykket rehabiliteringsopplegg. Nå gjaldt det å finne noe å fylle den nye hverdagen med. «Jeg så meg bevisst om etter en hobby, noe å bedrive tiden med» forteller Kurt, og forteller at det var her det hele begynte. Gradvis ble koppene og jakten på nye tilskudd til samlingen en viktig brikke når det rusfrie livet skulle bli virkelighet. «Jeg knyttet rutiner til koppene og samlinga, slik at det ble en helt sentral del av hverdagen min», forklarer Kurt som mener det høres ut som galskap når han sier det. «Men på den andre siden var jo livet mitt før preget av en galskap som hadde mye mer alvorlige konsekvenser for meg selv og de rundt meg» konstaterer Kurt ettertenksomt.

Når han ser hvordan de mange parene med små kopper nå pryder Bådeog-kafeen, mener han at han ikke kunne ha fått mer ut av samlingen sin. Ganske tidlig forsto han at han ikke hadde plass til koppene hjemme, hele stua ble full, og han lurte litt på hva han skulle gjøre med samlingen. Han hadde en tanke om at de kanskje kunne brukes i en kafé –setting, og da han var innom på Bådeog sammen med en kompis og så at dette stedet var litt annerledes enn han hadde trodd, kom han på at dette kunne kanskje være en plass for koppene. «Det var litt skummelt å troppe opp her med en slik idé, men tankene mine ble godt mottatt, så jeg er glad det ble slik» avslutter Kurt Walde fornøyd.

På Bådeog er vi dypt berørt av gaven fra Kurt og historien han deler. Det at disse koppene, som ble en viktig del av hans vei til en rusfri hverdag nå kan være til glede og hjelp for andre, er egentlig en historie om håp. Det å bry seg om andre, det å gi noen en sjanse til å delta i fellesskapet er noe av det aller viktigste for oss på Bådeog. Kurt Walde, som både gir oss samlingen og historien sin minner oss om at det å ta små steg kan virkelig utgjøre en stor forskjell.